گفتگویی خواندنی با نخبه بافقی

بیتا رنجبر دانش آموز کلاس هشتم دبیرستان تیزهوشان فرزانگان یزد ناحیه ۲ که تا کلاس ششم در بافق و آموزشگاه شاهد نور مشغول به تحصیل بوده است در چند روز گذشته توانست نام بافق و بافقی بودن خود را جهانی کند.
بیتا رنجبر دانش آموز کلاس هشتم دبیرستان تیزهوشان فرزانگان یزد ناحیه ۲ که تا کلاس ششم در بافق و آموزشگاه شاهد نور مشغول به تحصیل بوده است در چند روز گذشته توانست نام بافق و بافقی بودن خود را جهانی کند.
او یک برادر که دو سال از خودش بزرگتر است به نام بهزاد دارد.برادر نیز جز نخبگان استان یزد بوده و در دبیرستان نمونه مشغول به تحصیل است.
پدر دبیر رشته برق و مادر هم دبیر زیست شناسی و دانشجوی ترم آخر دکتری زیست شناسی است.
وی در این گفتگو در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم اینکه اکثریت دانش آموزان از درس ریاضی فراری هستند شما توانستید به این موفقیت برسید گفت: ریاضی را باید درک کرد و دوستدارش بود.
او به برگزاری المپیاد ریاضی در کشور بلغارستان اشاره کرد و اظهار داشت: مسابقات در سطح بسیار بالا با حضور ۱۶ کشور از چین، ژاپن، آمریکا، انگلیس، استرالیا و…که سطح ریاضیات آنان بالا بود برگزار شد.
بیتا رنجبر همچنین در پاسخ به این سوال که تیم ایران در این دوره از مسابقات به چه مقامی رسید عنوان کرد: در کل بلغارستان اول و ایران نائب قهرمان جهان شد . اما قهرمان فردی بین تمام شرکت کنندگان که من بودم و نائب قهرمان بین تمام افراد که اقای اردشیری بودند هردو ازایران بودیم. نفر سوم از بلغارستان و نفر چهارم از تایلند. و جای بسی خوشبختی و سعادت برای شرکت کنندگان در این مسابقات بود که در مجموع تیم ایرانمان مدالهای رنگارنگی کسب کرده است.
وی با بیان اینکه ۶۶ نفر از ایران در این دوره از مسابقات حضور داشتند تصریح کرد: برگزیدگان ایرانی از خانه ریاضیات تهران با همراهی اساتید بزرگواری همچون آقایان مهندس حقی،مهندس نوری،مهندس سعید و خانم ظهره وند به مسابقات اعزام شدند.
او افزود: همراهی اساتید مذکور باعث شد تا در فضایی آرام و صمیمی شرکت کنندگان ایرانی بتوانند چنین مقامی در مسابقات کسب کنند که در اینجا از تلاش تک تک این عزیزان بزرگوار و پرتلاش قدردانی و سپاسگزاری می کنم.
نخبه بافقی اشاره ای به گذراندن مراحل این مسابقه در ایران داشت و خاطر نشان کرد:ابتدا مسابقات در سطح استانها بصورت آنلاین برگزار شد و کسانی که موفق به کسب حد نصاب نمره شدند به مرحله دوم و حضوری در تهران راه یافتند. پس از برگزاری مرحله حضوری در خانه ریاضیات تهران، از هر پایه حدودا ده نفر برای اعزام به کشور بلغارستان انتخاب شدند.
وی ادامه داد: سطح سوالات در ایران ترکیبی ازمسایل هوشی و خلاقیتی با مطالب درسی بود.
نخبه بافقی در پاسخ به اینکه چرا آموزش و پرورش چنین مقامهایی را رسما اعلام نمی کند گفت: تمرکز آموزش و پرورش بیشتر روی کنکور و مدارس و قوی کردن پایه است و طبق توافقی که آموزش و پرورش با خانه ریاضیات داشته حدود یک دهه است که برگزاری المپیادها توسط خانه ریاضیات تهران انجام میشود.
رنجبر با بیان اینکه برای اعزام به مسابقات درصدی از هزینه را خانواده ها پرداخت می کنند و درصدی از ان توسط خانه ریاضی پرداخت می شود گفت برای کسانی که بتوانند در مرحله کشوری طلا کسب کنند تخفیف حداکثر شامل حالشان میشود.
نخبه بافقی همچنین با اشاره به اینکه المپیاد ریاضی تحت نظارت خانه ریاضیات است عنوان کرد: فعالیت ان زیر نظر آموزش و پرورش هم بوده و خانه ریاضی تهران در سال های اخیر چندین المپیاد در شاخه های مختلف ریاضی برگزار کرده است و بدین طریق زمینه را برای شکوفایی استعدادهای بچه های علاقمند به ریاضیات و فرصت حضور در عرصه های بین المللی را مهیا کرده است.
بیتا رنجبر با بیان اینکه WMTC شاخه ای از ریاضیات است گفت: سطح سوالات این رشته نسبتا بالا است و نتایج تیم ایران در امسال از دوره های قبلی این المپیاد درخشانتر بود.
وی افزود: در سطح رده های نوجوانان جهان به خواست خدا تاپ جونیر شدم و عنوان نفر اول جهان در این المپیاد و قهرمان فردی این دوره از مسابقات را از آن خود کرده و برنده مدال طلا شدم. در مجموع تیم ایران نائب قهرمان جهان شد که تاکنون ایران چنین رتبه ای در wmtc بدست نیاورده بود.
وی ضمن تقدیر از خانواده، دبیران خود و مدیر فرزانگان گفت:فضای آرام خانه برای تحصیل من همیشه مهیا بود گاهی که در مرحله ترجمه سوالات انگلیسی خسته می شدم مادرم به من روحیه میدادند. چون نتوانستم در کلاسهای تهران حضور داشته باشم باید سوالات را در منزل مطالعه می کردم که سوالات به زبان انگلیسی بود و باید ترجمه می شد.
رنجبر تلاش و خودباوری، توکل بخدا، اعتماد بنفس و…. را عامل پیشرفت خود دانست و تصریح کرد:
کاش مسوولین و دست اندر کاران خانه ریاضی استان به فکر برگزاری کلاس های آموزشی المپیاد در سطح یزد و شهرستان ها بودند تا بتوان توانمندی های نهفته دانش آموزان استان یزد را بیشتر به عرصه ظهور و شکوفایی گذاشت.
صاحب مقام اول المپیاد ریاضی جهان از پیامهای تبریک، استقبال و ابراز خرسندی تمامی مردم، مسئولین و جامعه فرهنگی آموزش و پرورش تقدیر و تشکر کرد و گفت :براستی مردم بافق، انسانهای قدرشناس و خونگرمی هستند و برای پیشرفت همشهری خود از هیچ کمکی دریغ نمی کنند.
وی همچنین از برادرش که مشوق اصلی او بود تشکر کرد و خاطر نشان کرد: برادر خوب داشتن یک نعمت است و آغاز کارم در رشته ریاضی با تشویق وی بود.
نخبه بافقی در پایان این گفتگو در پاسخ به اینکه در آینده در چه رشته ای تحصیل خواهید کرد گفت هنوز تصمیم قاطعی در اینمورد نگرفته ام شاید ریاضی و یا شاید هم تجربی را انتخاب کنم.
سلامت وموفق ومویدباشند انشاالله.وبه درجه های بالاتر علمی برسند