نقاط قوت و ضعف نمایشگاه توانمندی بانوان بافقی از زبان غرفه داران

دسته: اخبار ویژه
بدون دیدگاه
شنبه - 28 خرداد 1401

نمایشگاههای توانمندی های زنان شهر و روستا از جمله مکان هایی است که می تواند در راستای معرفی ظرفیت و پتانسیل های بانوان گام های موثر و استواری بردارد.

نمایشگاههایی که در آن بانوان به ارائه مشاغل خانگی و حرفه های خرد خود می پردازند و دست سازه ها و دست پخت هایی که در منازل تهیه کرده اند به معرض دید عموم قرار می دهند.

قطعا بانوان توانسته اند با توجه به توانمندی های خود در زمینه اقتصاد خانواده قدم های خوبی بردارند.

حرفه های خرد شامل صنایع دستی، ترشیجات، شیرینی پزی، پرورش گل و گیاه….است که در خصوص بازاریابی و فروش محصولات و کسب درآمد نمایشگاه‌ها مکان های بسیار مناسبی برای آن است.

خبرنگار “بافق فردا” در روز پایانی برگزاری نمایشگاه توانمندی بانوان به سراغ چند نفر از ایشان رفت و در رابطه با نحوه برپایی این نمایشگاه با آنها به گفتگو نشست.

در ابتدای این گزارش خانم متولی مدیر بومگردی سید روستای شادکام که در آشپزی،پخت نان خانگی و غذاهای سنتی از مهارت خاص برخوردار است و از طریق بومگردی خود توانسته برای معرفی روستا و توانمندی های آن گام بردارد می گوید: از میزان فروش در این نمایشگاه رضایت دارم.

۲۰۲۲۰۶۱۷_۱۹۴۶۰۸
وی با بیان اینکه در این دوره به نظرم تبلیغات رسانه ای گسترده نبود عنوان می کند: گاها برخی از همشهریان به اشتباه برای بازدید از نمایشگاه تا پارک آهنشهر رفته و مجدد با تماس تلفنی جویای محل برگزاری شده اند.

متولی ضمن تقدیر از تلاش های رئیس میراث‌فرهنگی، مدیر جهاد کشاورزی، فرمانده انتظامی و انتظامات شرکت سنگ آهن در یک هفته برپایی نمایشگاه از مسوولین شهرستان درخواست می کند تا به یاری رییس میراث فرهنگی بیایند.

۲۰۲۲۰۶۱۷_۱۹۴۵۳۰
وی تصریح می کند:یک بانوی توانمند ریاست اداره ای را به عهده گرفته که همانطور که واقفید مسوولیت های سنگینی را به دوش می کشد فقط برای برگزاری همین نمایشگاه بررسی کنید تا متوجه شوید جواب کدام غرفه دار را که نباید بدهد؟!!!

وی ادامه می دهد: اگر در این مکان آبسردکن و سرویس بهداشتی وجود داشت بازدید کنندگان در این هوای گرم اینقدر دچار سرگردانی و پیدا کردن آب خنک نبودند.

بانوی موفق شادکامی با بیان اینکه مکان دارای حال و هوای خوبی بود خاطر نشان می کند: نور غرفه ها بسیار کم است که امیدواریم در سال‌های آتی مسوولین با حمایت بیشتری در این خصوص قدم بردارند.

متولی در بخش دیگر از سخنان خود به عدم زیرساخت لازم در روستاهای هدف گردشگری اشاره می کند و می افزاید: سرمایه و وقت زیادی برای بومگردی خود گذاشتم اما روستای ما از نظر پارکینگ خودرو، پارک مناسب و سرویس بهداشتی در مضیقه است که می طلبد مسوولین برای رفاه حال مسافرین فکری اساسی بیاندیشند.

در ادامه گفتگو سکینه حیدری مسوول غرفه صندوق خرد زنان روستای کوشک با اشاره به اینکه نمایشگاه به مدت سه هفته برپا بود می گوید:بانوان روستای کوشک نیز محصولات خود شامل نان خشک محلی، فرآورده های لبنی و گیاهان دارویی کم آبخواه و صنایع دستی را بفروش رساندند.

۲۰۲۲۰۶۱۷_۱۹۵۶۴۷
وی ضمن گلایه از کمبود روشنایی و استقبال کم عنوان می کند:انتظار بیشتری می رفت اما خدا را شکر فروش نسبتا خوب بود.

او از مسوولین خواست تا توانمندی و تولیدات بانوان روستایی را در یک مکان متمرکز کنند تا از این طریق کسب درآمد مناسبی برای آنان باشد.

شهربانو دهقان نیز که مسوول غرفه محصولات روستای قطرم است و در زمینه تولید روغن های مختلف فعالیت می کند می گوید: نمایشگاه‌هایی که در محل های پارک آبشار، مسجد جواد الائمه و… برگزار شد استقبال بیشتری داشت.

۲۰۲۲۰۶۱۷_۲۰۰۵۴۶
وی می افزاید: بهتر بود تبلیغات بیشتری صورت می گرفت.

دهقان با بیان اینکه ۵ سال است که در شغل روغن گیری مشغول هستم تصریح می کند: به دلیل بی ثباتی بازار و کاهش فروش مجبورم از ادامه کار صرفنظر کنم.

وی بیان می کند: قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته و برای تهیه اجناس جدید باید هر بار مبالغ هنگفتی پرداخت که به صرفه نیست.

وی با اشاره به اینکه به مدیران عامل برخی از شرکت ها پیشنهاد شد برای حمایت از کارآفرینان شهر محصولات آنان را در بسته غذایی که به کارگران می دهند بگنجانند عنوان می کند:متاسفانه حمایتی نیست تولید کنندگان داخل شهر به هیچ وجه حمایت نمی شوند.

مهربانو با بیان اینکه چه کسی دیگر قادر است روغن کنجد لیتری ۲۰۰ تومان خریداری کند می گوید: اگر بجای دستگاهی که ۵ سال پیش تهیه کردم تا کارافرینی کنم زمین خریداری کرده بودم در حال حاضر برای خود سرمایه ای داشتم.

مهدی قربانی بهابادی مسوول غرفه آهنگری سنتی چلنگری که به مدت ۶ سال است مغازه ای در جاده باقرآباد اجاره کرده و با سرمایه بیش از ۱۰۰ میلیون تومان در این شغل هزینه کرد از برگزاری نمایشگاه اعلام رضایت می کند و می گوید:مشکل خاصی وجود نداشت اما برای مراجعه کننده بیشتر نیاز است تا تبلیغات بیشتری شود.

۲۰۲۲۰۶۱۷_۲۰۰۹۰۷
وی از مسوولین خواست زمینی مناسب برای گسترش شغل آهنگریش برای او در نظر بگیرند.

ملک پور مشاور و محقق طبی سنتی یکی دیگر از غرفه داران از نور کم مکان و گرمای شدید گلایه می کند اما برگزاری نمایشگاه در فضا و بافت تاریخی را می ستاید.

۲۰۲۲۰۶۱۷_۲۰۱۳۱۲
وی می گوید:فروش نسبت به جمعیت کم بازدید خوب بود و در کنار محصولات خانگی روستای مبارکه محصولات سلامتی نیز به بازدیدکنندگان ارائه دادیم.

فاطمه فتوحی مسوول غرفه گل و گیاه نیز در پایان این گفتگو ضمن تقدیر از برگزارکنندگان نمایشگاه تصریح می کند: فروش در نمایشگاه ایام نوروز خیلی بهتر بود، فکر می کنم پارک آبشار مکان مناسب تری باشد البته این محل فضای سنتی خوبی داشت اما برای مردم تا حدودی ناشناخته بود.

۲۰۲۲۰۶۱۷_۲۰۲۰۲۷


پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۲۰۸
برچسب ها: