تغذیه و آلودگی هوا

دسته: عمومی
بدون دیدگاه
یکشنبه - 9 مرداد 1401

یافته های مطالعات حاکی از آن است که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با طیف وسیعی از اثرات بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی و افزایش مرگ و میر همراه است.

بسیاری از اجزای ریزگردها تحریک کننده و زمینه ساز سرطان به خصوص سرطان ریه ، بیماریهای مزمن مانند آلرژی های دستگاه تنفسی ، عفونت های تنفسی و بیماری های قلبی عروقی محسوب می شوند.

ریزگردها در حین تنفس وارد بدن شده و به سطح ریه ها می چسبند و بدینوسیله التهاب را در بدن تحریک کرده و باعث کاهش آنتی اکسیدان های بدن به خصوص آنتی اکسیدانهای مایع پوششی ریه می شوند که به دنبال آن سلول های مختلف تخریب شده و خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان ریه افزایش پیدا می کند.

لذا دریافت غذاها و مواد مغذی که التهاب را کاهش می دهند در کنار دریافت مقادیر بالای آنتی اکسیدان های غذایی می توانند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ریز گردها کمک کنند.
برای سلامت خود و حفظ سلامت ریه هایتان توصیه های زیر را مد نظر قرار دهید:

مصرف بالای هویج ، کدو حلوایی ، گوجه فرنگی ، زرد آلو ، آلو ، طالبی ، موز ، انبه اکیداً توصیه می شود. این میوه ها و سبزی ها دارای بتاکاروتن بالا ( که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود) هستند که به بدن کمک میکند تا اثرات مضر ناشی از ریزگردها کاهش یابد.

پرتقال ، لیمو ترش ، نارنج ، نارنگی ، توت فرنگی ، سیب ، خربزه ، طالبی ، انار و سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن ، انواع فلفل از جمله فلفل دلمه ای و پیاز را در روزهای آلودگی با ریزگردها بیشتر مصرف کنید.

انواع جوانه ها ، مغز های آجیلی و تخم افتابگردان حاوی ویتامینE بالایی هستند که می تواند به کاهش التهاب در بدن و مقابله با اثرات مضر آلودگی هوا بر سلامت کمک کند.

این مواد غذایی امگا ۳ خوبی دارند که می تواند در حفظ سلامت ریه ها موثرباشند.

کلم بروکلی ، گل کلم و کلم برگ ماده ای دارند که می تواند به روند حذف سموم و پیشگیری از سرطان کمک کند. یافته های تحقیقاتی حاکی از آن است که مصرف این سبزیجات اثرات منفی گرد و غبارهای استنشاق شده بر ریه را تا حد چشمگیری کاهش می دهند.

این غذاها حاوی ماده ای هستند که به تقویت ریه ها و کاهش خلط در ریه کمک می کنند.

این ادویه دارای کورکومین است که باعث بهبود عملکرد ریوی می شود.

ویتامین D به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد. بنابراین از وضعیت ویتامین D بدن خود با یک آزمایش ساده خون آگاه شوید و در صورت کم کمبود حتما با مشورت با کارشناسان یا متخصصین تغذیه از مکمل ویتامین D استفاده کنید.

الیاس صفدری کارشناس تغذیه مرکز بهداشت بافق


پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۷۴
برچسب ها:

You cannot copy content of this page