بافق تنها مركز تكثير و پرورش ماهي “تيلاپيا” در كشور

دسته: اقتصادی
بدون دیدگاه
دوشنبه - 19 دی 1390
  

رييس مركز تحقيقات ماهيان آب شور بافق از اين مركز به عنوان تنها مركز تكثير و پرورش ماهي “تيلاپيا” در كشور ياد كرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،منطقه يزد، مشايي، رييس مركز تحقيقات ماهيان آب شور بافق در جريان بازديد جمعي از مسوولان اين شهرستان با اشاره به ارزش غذايي و توليد فرآورده‌هاي “تيلاپيا”، گفت: ماهي “تيلاپيا” داراي ارزش اقتصادي بسيار بالايي است، به گونه‌اي که با گذشت سه تا پنج ماه، داراي وزني معادل300 تا700 گرم خواهد شد که با توجه به کشش بازار مي‌توان اوزان ديگري را نيز انتظار داشت.

وي اظهار كرد: در نخستين گام بيش از پنج هزار قطعه بچه ماهي “تيلاپيا” با ارزشي بالغ بر250 ميليون ريال وارد ايران شد.

مشايي افزود: شهرستان بافق تنها دارنده مجوز تكثير و رشد ماهي “تيلاپيا” در ايران است كه قادر است ماهانه بيش از20 هزار بچه ماهي را براي پرورش به بخش خصوصي تحويل دهد تا زيرنظر مركز شيلات و مركز تحقيقات بافق در اين خصوص اقدام كنند.

به گفته‌ مشايي تكنيك تكثير ماهي تيلاپيا تا پنج سال تحت اختيار مركز تحقيقات ماهيان آب شور بافق خواهد بود كه اين بهترين امتياز براي شهر كويري بافق در منطقه است و به تدريج که ساختارهاي لازم در زمينه پرورش اين گونه جديد فراهم شود، تکثير آن نيز به بخش خصوصي واگذار خواهد شد.

وي با توجه به قابليت‌هاي شهرستان بافق، خاطرنشان كرد: ماهي تيلاپيا بازار بسيار خوب در حوزه صادرات به ويژه براي کشورهاي خليج فارس و اروپايي دارد و راهي براي توسعه سرمايه‌گذاري و اشتغال مناسب در بخش شيلات است.

رييس مركز تحقيقات ماهيان آب شور بافق، مهمترين ويژهگي ماهي “تيلاپيا” را ضريب رشد بالا، مقاوم به تغييرات عوامل محيطي و بيماري‌زا و توانايي توليد فرآورده‌هاي متنوع، قابل پرورش در تراكم بالا، در استخر، قفس، مخازن پرورشي و همچنين در آب‌هاي شور، شيرين و لب شور بيان كرد.

مشايي در مورد پرورش فيل ماهي كه بزرگترين ماهي خاوياري درياي خزر است، گفت: با توجه به کاهش ذخاير ماهيان خاوياري و کمبود ماهيان مولد در درياي خزر، فناوري رشد و تكثير اين ماهي در اين مركز دنبال شده و هم اكنون بيش از80 فيل ماهي در استخرهاي خاكي اين مركز موجود است.

وي از خاويار فيل ماهي به عنوان گران‌ترين نوع خاويار در جهان ياد كرد و گفت: تکثير فيل ماهي پرورشي مقدمه‌اي براي توسعه صنعت پرورش ماهيان خاوياري است و از اين پس شيلات براي تأمين بچه ماهي فيل ماهي نگراني نخواهد داشت.

به گفته‌ مشايي فيل ماهي ذخيره300 ساله درياي خزر است كه هم‌اكنون در حال انقراض است و حضور فيل ماهي و تكثير اين نوع ماهي خاوياري و استقرار آن در آب‌هاي لب شور بافق يك موقعيت استراتژيك براي بافق به شمار مي‌آيد؛ چرا كه يك صنعت بين‌المللي است.

حسين ندافيان، فرماندار بافق نيز در اين بازديد با اشاره به رشد چشمگير صنعت شيلات بعد از انقلاب، گفت: دولت پس از انقلاب، بحث پژوهش و تكنولوژي را سرلوحه كار خود قرار داده كه حاصل اين تحقيقات، تكثير و پرورش ماهي تيلاپيا و فيل ماهي بوده است.

وي مركز تحقيقات ماهيان آب شور بافق را يك مركز بسيار مهم براي كشور و منطقه خواند و گفت: مسووليت ذاتي اين ايستگاه تحقيقات و پژوهش است.

ندافيان با اشاره به تكثير ماهي تيلاپيا و ارزش غذايي اين ماهي، خاطرنشان كرد: اكنون وقت تبليغ، پرورش و توليد ماهي تيلاپيا است و بايد با حمايت از بخش خصوصي رغبت سرمايه‌گذاري در اين صنعت را افزايش دهيم.

گفتني است؛ در اين بازديد پس از بحث و تبادل نظر توسط شهردار و اعضاي شوراي شهر مقرر شد شهرداري بافق به عنوان اولين بخش خصوصي در پرورش ماهي تيلاپيا زير نظر مركز تحقيقات بافق كار خود را شروع كند .

 

 

 

 


پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۸۱
برچسب ها:

You cannot copy content of this page