تعلیم و تربیت مهمترین عنصر تعالی جامعه است

دسته: اجتماعی , اخبار ایران , عمومی , فرهنگی، هنری، مذهبی
بدون دیدگاه
چهارشنبه - 8 مرداد 1393

81253291-5850332

بهزاد الهی نیا روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار داشت: از آنجا که هیچ عنصری مهم تر از انسان در یک جامعه وجود ندارد بنابراین همه عناصر آن اجتماع باید در خدمت تعلیم و تربیت انسان قرار گیرد.

وی تصریح کرد: بسیاری از کشورها ادعا می کنند طرفدار تعلیم و تربیت هستند و از بزرگان خود نقل و قول و شواهد می آورند تا ثابت کنند آنها هم طرفدار تعلیم و تربیت هستند اما از این غافلند که تعلیم و تربیت یک علم است و نه داستان و افسانه.

وی اضافه کرد: در افسانه ها افراد دنبال نتیجه و پاسخ منطقی نیستند و آن را جدی نمی گیرند اما در مبحث علم هر چیزی که ادعا و یا اینکه فرض می شود باید در یک چهارچوب علمی روند خود را طی کند و به نتیجه برسد و چه آن نتیجه منفی باشد چه مثبت، مهم رسیدن به نتیجه است.

الهی نیا با طرح این سوال که مواد اولیه ای که به سیستم آموزشی کشور تزریق می شود از چه درجه مطلوبیتی برخوردار است، ادامه داد: این مواد اولیه شامل سطح امکانات آموزشی، فضای آموزشی، دستمزد معلم و ایمنی مدارس و همچنین سطح رضایتمندی صاحبان آموزش است.

وی اظهار داشت: چنانچه به خود بقبولانیم دارای سیستم آموزشی متعالی و در خور توجه حکومت دینی هستیم و شان شغل انبیا در این کشور حفظ می شود این سوال مطرح خواهد شد که چرا محصول این سیستم آموزشی که افراد جامعه ما را تشکیل می دهند از کیفیت لازم در زمینه دانش، کردار، رفتار و دیدگاه و روش کاری برخوردار نیستند؟

این کارشناس حوزه آموزش و پرورش بیان داشت: در این شرایط هیچ کس نباید انتظار داشته باشد که این جامعه با چنین کیفیت آموزشی آینده روشنی داشته باشد همه ما نیاز داریم در جامعه ای دارای هنجارهای فرهنگی زندگی کنیم ما انتظار داریم همه دارای اخلاق و رفتار درست و معقول باشند که این امر محقق نمی شود مگر اینکه بودجه و امکانات لازم در اختیار تعلیم و تربیت کشور قرار گیرد.

الهی نیا خاطرنشان کرد: همه ما می توانیم با امکانات مادی کمتر ولی با فرهنگ والاتر راحت زندگی کنیم اما هرگز نمی توانیم با امکانات مادی بیشتر اما با امکانات فرهنگی کمتر در جامعه زندگی راحتی داشته باشیم و احساس عزت و آسایش و انسان بودن

به ما دست بدهد.

وی ادامه داد: در حقیقت این فرهنگ است که در تمامی جوامع معنویت را به ارمغان می آورد زیرا که بر پایه علم و منطق استوار است، بنابراین تقویت سیستم آموزشی همانا تقویت معنویت جامعه است.

این استاد دانشگاه افزود: اکنون جامعه فرهنگی کشور باید به این سوالات پاسخ دهد که با این روش و نگرش های تحمیلی نسبت به تعلیم و تربیت، آینده شغل معلمی به کجا ختم خواهد شد؟ آیا سیستم آموزشی کشور نخبگان را در این عرصه جمع خواهد کرد یا از این سیستم گریزان خواهد کرد؟ و آیا با پیاده شدن طرح های جدید عناصر جدیدی جای معلمان را خواهند گرفت؟

منبع : ایرنا


پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۶۰
برچسب ها:

You cannot copy content of this page