کارگروه اطفاء حریق در مراتع و جنگل های دست کاشت بافق با حضور اعضاء مدیریت بحران شهرستان تشکیل جلسه داد

جلسه کارگروه اطفاء حريق در مراتع و جنگل هاي دست كاشت بافق به منظور پیشگیری از وقوع آتش سوزی در عرصههای طبیعی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه با حضور اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این شهرستان در محل فرمانداری تشکیل جلسه داد.
جلسه کارگروه اطفاء حریق در مراتع و جنگل های دست کاشت بافق به منظور پیشگیری از وقوع آتش سوزی در عرصههای طبیعی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه با حضور اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این شهرستان در محل فرمانداری تشکیل جلسه داد.
این جلسه که با حضور دادستان، فرماندار، ملانوری نماینده استانداری یزد، بخشدار، رئیس اداره منابع طبیعی و دیگر مسئولین عضو ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران بافق و برخی از دهیاران روستاهای شهرستان بافق در محل فرمانداری برگزار شد، در ابتدای جلسه رییس اداره منابع طبیعی بافق ضمن گرامیداشت روز جهانی مقابله با بیابان زایی، با پخش کلیپی از اطفاء حریق به شرحی از آمار حریق از ابتدای سال جاری و سال گذشته در شهرستان بافق پرداخت.
کمال کریمی تصریح کرد: از ابتدای سالجاری یک هکتار از مراتع بیدان پنج شهرستان بافق طعمه حریق شد که با اقدام به موقع مردم و مأمورین این اداره، حریق اطفاء شد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در سال گذشته نیز ۶ هکتار از مراتع شهرستان طعمه حریق شد.
کریمی اضافه کرد: حریق و آتش سوزی در مزارع و اراضی را باید جدی بگیریم به طوری که ۹۵ درصد عامل آتش سوزیها بی احتیاطی برخی گردشگران است.
وی ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع کشور را یادآور شد و افزود: بر اساس این ماده، در موقع آتشسوزی در جنگلها کلیه مأمورین دولتی اعم از لشکری و کشوری و شهرداریها که در نزدیکی آن محل باشند موظفند با کلیه وسایل و امکانات موجود در عملیات اطفاء حریق با نیروهای منابع طبیعی همکاری نمایند.
سپس بخشدار مرکزی بافق خواستار تعامل و همکاری مردم و ادارات برای کنترل و پیشگیری از آتش سوزی در مراتع شهرستان بافق شد.
داوود پورامینی افزود: بی مبالاتی گردشگران و بازدید کنندگان از مناطق ییلاقی و عدم خاموش کردن آتش در طبیعت، منجر به آتش سوزیهای جبران ناپذیری میشود.
در ادامه سرپرست فرمانداری و رئیس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این شهرستان بافق برخی حوادث را جبران ناپذیر دانست که دامنه آن با زندگی، آرامش و سلامت مردم ارتباط دارد و تأکید کرد: هر دستگاه باید تلاش خود را در مدیریت حوادثی که می تواند به حداقل برسد، انجام دهد.
محمدعلی شاه حسینی با اشاره به وظایف کارگروه مدیریت بحران در هماهنگی بین بخشی دستگاه های اجرایی، عمرانی و عملیاتی شهرستان بیان کرد: مهمترین این وظایف پیشگیری از وقوع حوادث در هر منطقه است.
وی یکی از دلایل برگزاری مانورها در طول سال را ارزیابی آمادگی دستگاه ها برای مقابله با حوادث احتمالی دانست و افزود: علت برگزاری این جلسات بررسی مسائل، اشکالات و امکانات است که باید برای آن برنامه ریزی کرد و باید به روز باشیم.
شاه حسینی با تأکید بر ضرورت تعامل بین بخشی در مدیریت بحران و حوادث، تصریح کرد: در صورت وقوع حادثه ای نباید تصور شود که این تنها مشکل یک دستگاه است بلکه مرتبط با تمام شهرستان می باشد و همه امکانات باید بسیج شوند تا مرتفع شود.