واکسن ضد معضل

دسته: مقالات
یک دیدگاه
جمعه - 28 آبان 1400

وقتی خبرهای شهرستان را دنبال می‌کردم، با مورد جالبی برخورد کردم که چالشی را در ذهن من ایجاد کرد.
در یکی از سایتهای شهرستان هفته ای حداقل دو خبر از دستگیری سارقین کار شده که پیگیری ، تلاش و اقدامات نیروی انتظامی قابل تقدیر و ستایش است اما دو نکته قابل بحث ؛
۱) در شهرستان به این کوچکی و با این معادن و فراوانی شغل چرا شخصی باید برای تامین نیازهای خود به سرقت و دزدی دست بزند؟!
اگر پاسخ این است که این افراد بومی نیستند چرا فرماندار و یا هر شخص دیگری که مسئولیت مهاجرت پذیری شهرستان را برعهده دارد ، اقدام جدی در خصوص عدم پذیرش مهاجر و یا نظارت کامل به شغل ،حرفه و سلامت روانی آنها صورت نمی دهد!!
و اگر این افراد بومی هستند چرا در جلسات شورای فرهنگی و حتی جلسات اداری که آمار بسیار خوبی نیز دارد ، این موضوع ریشه یابی نمی شود . اگر سرقت به علت عدم داشتن شغل و استخدام به دلیل پایین بودن مدرک تحصیلی است نمیتوان از آنها به عنوان نیروهای خدماتی در معادن به شرط ادامه تحصیل استفاده شود ؛ با این اقدام علاوه بر کاهش آمار بی سوادی و کم سوادی چندین آسیب اجتماعی نیست کمرنگ تر خواهد شد!!
۲) این افراد دارای سابقه هستند و مدام کار خود را تکرار می‌کنند و یا افرادی هستند که سرقت اولی می باشند.
اگر مورد اول صحیح است چرا برخورد قاطع تر و محکم تری با این افراد صورت نمی گیرد تا طعم تلخ دستگیری برایشان بیشتر از طعم شیرین دزدی باشد
و اگر سرقت اولی هستند یعنی زنگ خطری برای امنیت شهر چراکه این موضوع افزایش آسیب‌های اجتماعی را به دنبال خواهد داشت .
واضح و مشخص است آسیب های اجتماعی در فرایندی تدریجی و بلندمدت به وجود می آید و اگر به این موضوع به صورت یک مسئله اجتماعی نگاه نکنیم ، هر روز شاهد مسائل اجتماعی جدیدتری خواهیم بود زیرا که مسائل اجتماعی قابل تبدیل هستند یعنی این احتمال وجود دارد که سارق به معتاد ،چاقو کشی ،قاتل و………. تبدیل شود.
و اما کلام آخر بهتر است امروز مسئولین به خروجی , برون داد و نتایج جلسات فرهنگی و اقدامات فرهنگی خود به عنوان واکسن ضد معضل توجه بیشتری داشته باشند تا طی سالهای آینده شاهد معضلات بزرگ تری نباشیم.
که خداوند در قرآن می فرماید:
وَ ما أَصابَکُمْ مِنْ مُصِیبَهٍ فَبِما کَسَبَتْ أَیْدِیکُمْ وَ یَعْفُوا عَنْ کَثِیرٍ = هر [گونه‌] مصیبتى به شما برسد به سبب دستاورد خود شماست، و [خدا] از بسیارى درمى‌گذرد (شوری/۳۰)

محبوبه رنجبر بافقی


پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۳۱۷
برچسب ها:
دیدگاه ها
علی این نظر توسط مدیر ارسال شده است. شنبه 29 آبان 1400 - 10:44 ق.ظ پاسخ به دیدگاه

با سلام . به نکته بسیار مهمی اشاره کردید :

(واضح و مشخص است آسیب های اجتماعی در فرایندی تدریجی و بلندمدت به وجود می آید و اگر به این موضوع به صورت یک مسئله اجتماعی نگاه نکنیم ، هر روز شاهد مسائل اجتماعی جدیدتری خواهیم بود زیرا که مسائل اجتماعی قابل تبدیل هستند یعنی این احتمال وجود دارد که سارق به معتاد ،چاقو کشی ،قاتل و………. تبدیل شود.)

You cannot copy content of this page