حساسیت موضوع زردی نوزاد و جلوگیری از سردرگمی والدین

دسته: علمی - پزشکی , مقالات
بدون دیدگاه
یکشنبه - 5 دی 1400

حدود چهارسال پیش مادر نوزادی برای زردی فرزندش به من مراجعه کرد و علیرغم اقدامات لازم زردی ادامه پیدا می کرد.

طبق رفرنس علمی زردی بیشتر۱۵روز نیاز به بررسی کامل ازمایشگاهی دارد.بنابراین برای نوزاد چکاب خونی باشک هایپوتیروییدی سنترال(کم کاری مرکزی تیرویید) کردم و حدسم درست بود. نوزاد دچار نوع کمیاب کم کاری تیرویید بود که با ازمایشات کف پا مشخص نمی شد و حتی پزشک فوق تخصص غدد هم از این مورد تشخیص بیماری شگفت زده شد چون واقعا نادر بود.به لطف خدا قبل از یکماهگی برای نوزاد قرص تیرویید شروع کردم و ازعقب ماندگی ذهنی و مشکلات کم کاری تیرویید جلوگیری شد و الان بعد از چهارسال هر بار که این کودک سالم را می بینم خدا را شکر می کنم که برای این نوزاد طبق تشخیصی که د رذهنم داشتم چکاب خونی درخواست کردم و از عقب ماندگیش جلوگیری شد.

لازم بذکراست برای این رفع این مشکل حتما درمان و تشخیص بموقع لازم است.

اما آیا حجامت و درمان های غیر علمی و رها کردن بیمار جایگزین قرص تیروییدبرای اینم ورد ذکرشده خواهدشد؟و اگر مشکلی پیش بیاید ایا انها پاسخگو هستند؟؟؟
از والدین عزیز خواهشمندم به پزشک خود اعتماد کنندو بدانند پزشک براساس مقالات و مطالعات علمی به درمان می پردازد.به علت حساسیت مشکل زردی ممکن است براساس تشخیص و معاینه چندین نوبت چکاب زردی نیاز باشد تا حتی شاهد یک مورد عوارض شدید در نوزاد نباشیم.

دستگاههای چک پوستی در همه جا ممکن است چند عدد با هم اختلاف داشته باشند و چک با دستگاه پوستی در کنار معاینه پزشک ارزشمند است. و ذکر این نکته مهم است که بعد از۱۵روزگی چک با دستگاه پوستی ارزشی ندارد و باید علت مشخص شود.
دراخر,طبق اخلاق پزشکی برای ان دسته از همکارانی که درمرکز استان ود ر موضع قدرت و بدون اطلاع از امکانات شهرستانها شروع به تخریب همکار دیگر خود می کنند آرزوی سعه صدر و ارتقا علمی دارم و با آغوش باز پذیرای انتقادات محترمانه و پیشنهادات سازنده همه عزیزان هستم.
ارادتمند- دکترسمانه حبیبیان بافقی

متخصص نوزادان وکودکان


پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۱۶۲
برچسب ها:

You cannot copy content of this page