پاسخ یک اشتباه با اشتباهی بزرگتر
پس از آنکه با تصمیم مسولان مربوط مقرر شد نمازجمعه هفته گذشته از محل همیشگی یعنی مسجد جامع به حسینیه اعظم محله سفلی منتقل شود، یک حادثه قابل تامل رخ داد.
نمازگزاران محترم که خودروهای خود را در محل های نامناسب پارک کرده و به نماز رفته بودند، توسط ماموران پلیس جریمه می شوند، و در یک اتفاق تامل برانگیز دیگر، ستاد اقامه نماز جمعه بافق، اطلاعیه منتشر می کند و قول می دهد که جریمه خودروهای نمازگزاران را بپردازد.
به این جمله عجیب اما واقعی دقت کنید: «امید که در هر زمان و مکان قانون مدار باشند» جمله ای دور از انتظار و قابل تأمل از متن اطلاعیه ستاد نماز جمعه بافق خطاب به پلیس راهور شهرستان که در انجام وظیفه قانونی اش تعدادی از نمازگزاران جمعه را که به هر دلیلی هنگام پارک نمودن خودرو خود برای شرکت در نماز عبادی سیاسی و دشمن شکن جمعه تخلف کرده و جریمه شده اند.
به اصل موضوع و خوب و بد جابجایی محل اقامه نمازجمعه از میعادگاه جمعه که همان مساجد جمعه هر شهر است به مکانی که زیرساخت لازم برای اقامه این فریضه را ندارد کاری ندارم، اما شک ندارم اگر ستاد محترم نماز جمعه بافق در یک جلسه هماهنگی با پلیس در خصوص پیش نیامدن مشکل برای شرکت کنندگان در نماز و دیگر مردمی که قصد تردد از خیابان دارند هم اندیشی کرده بود نه اینگونه ساحت قانون و پلیس جریحه دار می شد و نه نمازگزاران عزیز و محترم ناراحت از این موضوع.
به نظر می رسد انتشار این اطلاعیه از سوی ستاد نماز جمعه بافق علاوه بر ضعیف کردن پلیس برای اعمال قانون در زمان ها و مکان های دیگر، خصوصا با جمله ای که تلویحا قانونمداری این نهاد در زمانها و مکان های دیگر را زیر سؤال برده است!! به نوعی مشوق بی قانونی و بی نظمی توسط کسانی است که تریبون دارشان هر هفته مردم را دعوت به تقوا و نظم در امور می کند.
اینکه نهاد امامت جمعه بافق از کدام محل اعتبار قرار است جریمه شهروندان محترمی که در ماجرای نماز جمعه برگزار شده در حسینه سفلی جریمه شده اند را بپردازد هم خود سؤالی است که بد نیست ستاد نماز جمعه بافق برایش پاسخی داشته باشد.
اکنون این سوالات در برابر افکار عمومی وجود دارد که چرا برای انجام کارها، این حجم از بی برنامگی بروز می کند؟
آیا نسلی از مدیران بر سر کار آمده اند که در حد و اندازه انجام کارهای جدی و بزرگ نیستند؟
آیا تصمیم گیران، نیازی به مشورت و نظرگیری از کارشناسان در خود احساس نمی کنند؟
اگر قرار باشد در مسایل عظیم تر، همین مسؤلان تصمیم های حیاتی و آنی بگیرند آیا قادر خواهند بود، صلاح جامعه را در نظر گرفته و افراد را به سلامت از بحران عبور دهند؟
اتفاق رخداده در روز جمعه ۲۱ مرداد بافق، نشان داد، عده ای در عین اینکه قانون را دوست دارند اما حاضرند در مواقع خاص، قانون شکنی هم بکنند و این فاجعه است.
بی شک قانون بد، بهتر از بی قانونی است.
و نکته آخر اینکه، نباید انجام یک کار اشتباه را با اشتباهی بزرگتر پاسخ داد.
پلیس می توانست با تذکر و حتی ایجاد راه بند، مانع از پارک خودروها شود اما حالا که این کار راه نکرده و اعمال قانون نموده، صدور اطلاعیه مبنی بر پرداخت جریمه جریمه شدگان توسط نهاد امامت جمعه،اشتباهی بزرگتر است.
محمد علی قاسم زاده بافقی
درود آقای قاسمزاده بجا و ظریف نوشتند
وقتی اداره امور شهر به دست افراد عادی می افتد همین میشود اداره امور باید به دست نخبگان باشد شفافیت هم خوبه از جیب کی قراره جریمه ها پرداخت شود