خصوصیسازی درجا زده است/ ابراز تاسف از عدم توجه به سند چشم انداز
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر دیروز در دیدار اعضای هیات رئیسه سازمان نظام صنفی رایانهای استان اصفهان و جمعی از پیشکسوتان صنعت انفورماتیک، با توجه به آموزههای اسلامی و قرآنی تاکید کرد: تعلیم و تزکیه و پرورش انسان دو شاخه مهم رسالت انبیا الهی از حضرت آدم تا خاتم (ص) بوده است و خداوند انسان عالم و جامعه دانشمند را به انسان جاهل و جامعه عقب مانده فضیلت داده و سه عنصر امتیاز الهی به انسانها، بر اساس دانش، جهاد و تقوا است که این امر نشاندهنده ارزش علم، جهاد و تقوا در آموزههای دینی است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تاکید بر توصیه اکید اسلام به آموزش علوم و دانش روز گفت: به همین دلیل ابزار و تجهیزات ارتقاء و توسعه علم و آگاهی انسانها نیز مهم و ارزشمند است و اگر در تاریخ شاهد غلبه تمدن اسلامی بر سایر تمدنها و فرهنگها هستیم به دلیل جایگاه رفیع علم و دانش در اسلام است.
وی افزود: به همین خاطر هیچ جریان و ایدهای، حق ندارد راه دانش و آگاهی انسانها را سد کند و البته این امر شدنی هم نیست.
آیتالله هاشمی رفسنجانی به اهمیت صنعت انفورماتیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات در حال حاضر اشاره کرد و گفت: عصر انفجار اطلاعات به برکت ابزار و تجهیزات اطلاعاتی و صنعت دیجیتال، روز به روز رو به گسترش بوده و تحول عظیم فکری، علمی و صنعتی ایجاد کرده است و نباید و نمیتوان در مقابل آن ایستاد، زیرا سرعت، دقت، شفافیت و صرفه جوییها، از مزایای مهم این فناوری است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به برخی مقاومتها در مقابل صنعت دیجیتال در دوره دولت سازندگی و حتی استفاده از تکنولوژی تلفن همراه در آن زمان گفت: اکنون که اینگونه تکنولوژیها همه گیر شده و به عنوان یکی از ابزارهای ضروری زندگی مورد استفاده عموم جامعه قرار میگیرد، مقاومتهای آن دوره بیارزش بودن خود را نشان میدهد و بسیاری از تکنولوژیهای روز که امروز مورد اعتراض و مقاومت و مقابله برخی قرار میگیرند، در آینده همین شرایط و موقعیت را خواهد داشت.
وی گفت: از لحاظ دینی، آموزش و آگاهی مردم بر علما و دانشمندان یک فریضه دینی و ملی است که باید به جد در این راه از امکانات و تجهیزات روز نیز استفاده شود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: سد کردن راه فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنعت دیجیتال و حذف دستاوردهای علمی به بهانههای امنیتی و سوءاستفاده و موارد دیگر غیرمنطقی و ناشدنی است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بدیهی است از هر صنعت و تکنولوژی از جمله صنایع نظامی، ممکن است سوءاستفادههایی شود ولی نمیتوان به دلیل سوءاستفادههای احتمالی از تکنولوژیهایی که کاربردهای علمی و آموزشی دارند، از تولید و نشر و توسعه آنان جلوگیری کرد بلکه کاربرد و استفاده از علوم مهم است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه مردم اکنون در اقصی نقاط کشور حتی روستاها آگاهند و راه خود را انتخاب میکنند، گفت: در حال حاضر مردم اطلاعات و اخبار خود را از کانالهای خبری انحصاری دریافت نمیکنند و اشتباه است اگر تصور شود میتوان راههای دریافت اطلاعاتی و اخبار صحیح را به مردم سد کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به جایگاه و نقش بخش خصوصی در حل مشکلات اشاره کرد و افزود: در هر زمان که به بخش خصوصی مجال و فرصت صحیح داده شده، کارها به صورت جهشی پیشرفت داشته است.
وی با ابزار تاسف از عدم توجه به سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور و اصل ۴۴ قانون اساسی در دولت قبل گفت: خصوصیسازی در کشور درجا زده است و متاسفانه به دلیل سیاستهای غلط، شبه دولتیها به جای بخش خصوصی فعال شدند که امیدورایم این مسیر اصلاح شود.
در ابتدای این دیدار کاظم آیتالهی رئیس سازمان صنفی رایانهای، پرویز رحمتی رئیس سابق و امیرحسین سعیدی رئیس اسبق این سازمان به صورت جداگانه طی سخنانی به مشکلات و محدودیتهای بخش خصوصی در ورود و مشارکت به صنعت انفورماتیک و فناوری اطلاعات و ارتباطات پرداختند و ابراز امیدواری کردند در دوره دولت جدید نگرش به این بخش عوض شود و مرکز تصمیمگیری واحدی برای مشارکت بخش خصوصی در این زمینه ایجاد شود.
اصلا تا حالا فایده ای هم داشته ؟