دولت روحانی و چالش ها ی پیش رو

دسته: خواندنی ها , سیاسی , عمومی , مقالات
۶ دیدگاه
سه‌شنبه - 14 مرداد 1393

 

مرتضی محمدی در پاسخ به نظرات تعدای از بازدیدکنندگان مقاله ی کره شمالی در جستجوی توجهات مقاله ی زیر را برای سایت بافق فردا ارسال نموده ضمن تشکر از ایشان متن مقاله را جهت مطالعه ی دوستان می آوریم باتشکر بافق فردا

در ابتدا از اینکه وقت گران‌بهای خود را در نگارش نظر گذاشته‌اید از شما ممنون و سپاس گزارم
تحلیل بنده جانب‌دارانه نبود بلکه شاید یک نگاه آکادمیک و فارغ از نظریه‌پردازی و در جهت انتقال مفاهیم علمی به زبانی ساده بوده است…
روی کار آمدن دولت روحانی در شرایط ویژه و خاصی بود ازیک‌طرف خاورمیانه درگیر مناقشات فراوان بوده و است و از طرف دیگر کشور ما مشکلات اقتصادی و سیاسی فراوانی مواجه بود که دولت وقت حاضر به پذیرش وجود مشکلات و کاستی‌ها نبود.
حال تمرکز را بر روی کار آمدن دولت روحانی می‌گذاریم.
1-در زمان روی کار آمدن دولت روحانی و شاید برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی این مردم بودند که مسئولین را به سمت مذاکرات با آمریکا و 1+5 سوق دادند و یک کرسی جدید مختص منافع مردم در جلسات هیئت دولت گذاشته شد. این بدان معنا است که فشارهای اقتصادی وارده به مردم و همچنین دیدی منفی‌ای که جامعه بین‌الملل نسبت به ایران پیداکرده بود خود عاملی شد که مسئولین به مفهوم اعتدال و میانه‌روی گرایش بیشتری پیدا کنند.
2- بسیاری بر این باورند که دولت روحانی درواقع شاید اولین دولتی از پس از انقلاب باشد که اکثر وزرا از متخصصین و افراد باتجربه در حوزه فعالیت خود هستند و علاوه بر رعایت اصل تعادل حزبی ما شاید حضور نخبگان علمی و افراد باتجربه در صدر هیئت وزرا هستیم.
3- در مورد مسئله هسته‌ای و رفع تحریم‌ها: ما همواره در شعارهای انتخاباتی با یک ایدئالیسم به معنای عام مواجه هستیم این بدان معنا است که کاندیداها برای انتقال و تأثیرگذاری بیشتر گاها از واژگان با تأکید بیشتر استفاده می‌کنند و به نظر بنده این موضوع کاملاً امری رایج است. اینکه کاندیدایی در مناظرات اعلام کرده که در 6 ماه می‌توان تمامی تحریم‌ها را از میان برد شاید یک تاکتیک تبلیغاتی بوده است چراکه همه مسئولین ما می‌دانند دشمنی آمریکا و هم‌پیمانانش با ایران چیزی نیست که بتوان در مدت‌زمان کم مرتفع شود بلکه این فرآیند تدریجی و مدنظر قرار دادن منافع ملی و فراملی است.
4- یکی دیگر از موضوعاتی که مطمئناً خوانندگان عزیز بدان توجه نموده‌اند این موضوع است که تیم مذاکره‌کننده ایران باید عوامل زیادی را مدنظر قرار بدهند. چراکه ممکن است در داخل و خارج از کشور مورد هجمه رسانه‌ای قرار بگیرند و از طرف دیگر گفته‌های ایشان مورد تفاسیر و تحلیل‌های نادرستی قرار بگیرد. ذکر این موضوع نیز خالی از لطف نیست که بدانید احزاب و مسئولین و جناح‌های مختلف نیز در تصمیم‌گیری‌ها و تعیین حدود دخیل هستند. اگر این موضوع را به زبانی بسیار ساده بیان کنیم به این نتیجه می‌رسیم. دکتر ظریف و تیم مذاکره‌کننده وی باید در هنگام مذاکرات بحث دین، رهنمودهای رهبری، سیاست خارجی ایران، خط‌ مشی فکری دولت‌مردان، گروه‌های فشار، جناح‌ها و جبهه‌ها و حتی اپوزیسیون داخلی و خارجی را مدنظر قرار دهند و این مذاکرات را با دشواری مواجه می‌کند.
5- در آخرین بخش نظر، نگاه شما به عملکرد دولت روحانی خوش‌بینانه نبوده اما بر این باور هستیم که تغییر رویکرد و اصلاح فرایندی زمان‌بر و شاید طولانی‌مدت باشد که این فرایند با کنترل افراطی‌گری و تفاسیر شخصی در مسائل مختلف آغاز می‌شود. به‌زعم من علاوه در آینده‌نگری ما به بررسی تطبیقی یک سال اخیر با آنچه در اواسط سال 91 و 92 با اقتصاد، فرهنگ و اجتماع شد نیازمندیم. اگرچه هنوز تلاطم اقتصادی و سیاسی و … به‌طور کامل کنترل نشده است اما ما شاهد آرامشی نسبی در تمامی عرصه‌ها هستیم و می‌توان با نگاهی امیدوارانه‌تر به سمت پیشرفت اقتصادی ایران گام برداشت.
به امیدآبادی آزادی و عدالت واقعی در ایران
مرتضی محمدی  فارغ التحصیل روابط بین الملل از دانشگاه علامه ی طباطبایی تهران


پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۷۳
برچسب ها:
دیدگاه ها
موسی این نظر توسط مدیر ارسال شده است. سه‌شنبه 14 مرداد 1393 - 8:50 ب.ظ پاسخ به دیدگاه

ما که از این دولت تغییر عمده ای ندیدیم تو همین شهر ما هنوز حرف اول را مردان دولت قبلی می زنند وهیچ آرامش نسبی مشاهده نمی شود

داود این نظر توسط مدیر ارسال شده است. چهارشنبه 15 مرداد 1393 - 10:15 ق.ظ پاسخ به دیدگاه

1-علارغم نظر شما مبنی بر اینکه برای اولین بار مردم بودند که مسئولین را به سمت مذاکره با آمریکا سوق دادند درست نیست،زیرا قبل از آن نیز مذاکرات پشت پرده صورت می گرفت.
شما به متن خبر روزنامه ی اعتماد توجه کنید :آسوشيتدپرس گزارش داده بود كه از سال ???? يكسري مذاكرات پنهاني ميان ايران و امريكا با ميانجيگري پادشاه عمان و ديگر كشورها رخ داد كه با پيروزي «حسن روحاني» در انتخابات رياست‌جمهوري گرم‌تر شد.
منبع خبر : http://www.mashreghnews.ir/fa/news/320286/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B9%D9%81%D8%A7%D9%8A-%D8%AF%D9%8A%D9%BE%D9%84%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D8%B4%D8%AA-%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D8%A2%D9%85%D8%B1%D9%8A%D9%83%D8%A7%D9%8A%D9%8A%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B0%D8%A7%D9%83%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AD%D8%B6%D9%88%D8%B1-%D8%B8%D8%B1%DB%8C%D9%81-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86
پس مذاکرات در دوره ی احمدی نژاد به صورت پنهانی صورت می گرفت و این مردم هیچ نقشی در اینباره نداشتند.اما رد نمی کنم که مردم خواهان رابطه با آمریکا هستند ولی بحث بر سر این است که دولت روحانی قادر به حل این مشلات نیست زیرا رابطه با آمریکا یا حل مسئله هسته ای برای حکومت گران تمام می شود.دولت نمی تواند با توافق رسیدن با آمریکا افکار عمومی را قانع کند.زیرا همه می پرسند برنامه ی هسته ای که اینقدر هزینه داشته است نتیجه اش چیست؟؟(حتی طرفداران رابطه با آمریکا برای اهداف خاص این سوال را تبلیغ می کنند)از طرف دیگر رابطه با آمریکا باعث گسست ایدئولوژیک عده ای خاص که قدرت را در دست دارند می شود.قدرتهای جهانی نیز اینبار نه کوتاه می آیند و نه فریب می خورند.پس توافق هسته ای هیچگاه به سرانجام نخواهد رسید و تحریمها تداوم می یابد.به احتمال زیاد 5+1 در آینده نزدیک روی مردم ایران سرمایه گذاری می کند چون چاره ای ندارد.
2-اگر شما به وزیران آقای روحانی توجه کنید اکثر وزرای هاشمی هستند و این نکته را که برای اولین بار است،نمی فهمم.بعید است این عامل بتواند اتصاد برشکسته ی ایران را نجات دهد.
3-قبول دارم شعار بود و هیچگاه عملی نخواهد شد.
4-قبول دارم که تیم مذاکره کننده اختیار کافی را ندارد و این موضوع کاملا آشکار است.در داخل ما چیزی به نام اپوزیسون نداریم.اصلا اجازه ی شکل گیری چنین چیزی را نمی دهند.پس بحث فشار اپوزیسیون داخلی یک بحث واهی است زیرا اصلا چنین چیزی وجود ندارد.اما در مورد اپوزسیون خارجی نیز بدانید که قدرتهای خارجی هرگاه منافعشان از طریق حکومت ایران تامین شود سر آنها را زیر آب می کنند.نمونه اش را شما در دوره ی آقای خاتمی سراغ دارید.ماجراهایی که در دوره ی هاشمی شروع شد و در دوره خاتمی بر ملا گردید.مطمئنم منظور من را فهمیدید.پس تنها یک گروه می تواند به تیم هسته ای فشار وارد کند و آن هم کسانی هستند که مخاطب سوال :انرژی هسته ای چه سودی برای ما داشت؟ قرار می گیرند.
4-بحث اقتصادی در حوزه ی تخصص من به عنوان یک دانشجوی ارشد اقتصاد است.شما در سقوط ارزش بورس در روزهای اخیر نگاهی بیندازید.بورس ایران می تواند آینه ی خوبی باشد که وضع اقتصادی ایران را بازتاب می دهد.من به شما قول می دهم با تشدید تحریمها در آینده ی نزدیک وضع اقتصادی مردم ما بد و بد تر خواهد شد.

    داود این نظر توسط مدیر ارسال شده است. چهارشنبه 15 مرداد 1393 - 2:59 ب.ظ پاسخ به دیدگاه

    قسمت زیر را اصلاح می کنم :
    گفتم :به احتمال زیاد ۵+۱ در آینده نزدیک روی مردم ایران سرمایه گذاری می کند چون چاره ای ندارد.
    اصلاح آن : اتحادیه ی اروپا و آمریکا برای تقابل با روسیه و چین در قبال تحرکات آنها در اکراین بر روی مردم ایران سرمایه گذاری می کند(البته در صورتی که مردم ایران پیامهای لازم را ارسال کنند که به نظر من ارسال کرده اند).در مقابل روسیه و چین به سنگ اندازیهای خود ادامه می دهند و شاید قصد داشته باشند ایران را درگیر جنگ کنند.
    ………………..
    این نظر من درباره ی روحانی نشان از حمایت از احمدی نژاد یا شخص دیگری نیست بلکه بی طرفانه است .

    داود این نظر توسط مدیر ارسال شده است. چهارشنبه 15 مرداد 1393 - 5:15 ب.ظ پاسخ به دیدگاه

    منظورم از :
    ۱-علارغم نظر شما مبنی بر اینکه برای اولین بار مردم بودند که مسئولین را به سمت مذاکره با آمریکا سوق دادند درست نیست،زیرا قبل از آن نیز مذاکرات پشت پرده صورت می گرفت.
    این بود که :
    مسئولین رده بالا که سیاستهای کشور را تعیین می کنند،قبلا مذاکرات را به صورت پنهانی انجامد داده اند و این کار مطمئنا برای بهبودی وضع مردم نبوده است بلکه قصد داشتند تا با امتیاز دهی های اقتصادی به کشورهای قدرتمند، آنها را راضی کنند تا دست از سرشان بردارند.اما با توجه به حوادثی که در چند ماه اخیر (مانند حادثه ی اکراین) اتفاق افتاد،امکان هر گونه توافق را از بین برد.مردم و حکومت دوست دارند تا مسئله ی هسته ای حل شود و این یک واقعیت است ولی امکان حل آن وجود ندارد.یعنی کرسی که شما فرمودید در هیئت دولت برای منافع مردم ایجاد شده است ،کرسی ای مندرس است.کرسی ای که حتی یک نفر هم نمی تواند بر روی آن بنشیند چه برسد به 70 ملیون ایرانی.این کرسی بیشتر برای نمایش است.
    …………………………
    منظور من از قسمت 5 نظرم هم عدم وجود اپوزیسیون داخلی در تکمیل بند 1 می باشد.یعنی فشار مردم در مذاکرات هسته ای چندان تاثیر گذار نبود.
    ………………………..
    مذاکرات چهارماه عقب افتاد و مطمئنا در پایان این چهار ماه نتیجه ای جز شکست نخواهد بود.
    در هر صورت از اینکه وقت گذاردید و برای آشنایی مردم بافق با مسائل سیاسی مقاله نوشتید تشکر می کنم.

محمدجواد میر لوحی این نظر توسط مدیر ارسال شده است. چهارشنبه 15 مرداد 1393 - 1:25 ب.ظ پاسخ به دیدگاه

فک کنم منظورتون ماجرای مک فارلین بوده.
شما حال و هوای مردم تو تحریم ها رو فراموش کردین. خوب این فشار واقعا وجود داشت.اپوزیسیون داخلی وجود داره هرکسی معنای خاصی از اون داره. بورس یکی از شاخصه های تعیین وضع اقتصادی هست ما تو این یک سال تحریم جدیدی نداشتیم حتی تحریم ها هم ور داشته شد مثل تحریم های بانکی و هوایی.

You cannot copy content of this page