دولت روحانی و چالش ها ی پیش رو
مرتضی محمدی در پاسخ به نظرات تعدای از بازدیدکنندگان مقاله ی کره شمالی در جستجوی توجهات مقاله ی زیر را برای سایت بافق فردا ارسال نموده ضمن تشکر از ایشان متن مقاله را جهت مطالعه ی دوستان می آوریم باتشکر بافق فردا
در ابتدا از اینکه وقت گرانبهای خود را در نگارش نظر گذاشتهاید از شما ممنون و سپاس گزارم
تحلیل بنده جانبدارانه نبود بلکه شاید یک نگاه آکادمیک و فارغ از نظریهپردازی و در جهت انتقال مفاهیم علمی به زبانی ساده بوده است…
روی کار آمدن دولت روحانی در شرایط ویژه و خاصی بود ازیکطرف خاورمیانه درگیر مناقشات فراوان بوده و است و از طرف دیگر کشور ما مشکلات اقتصادی و سیاسی فراوانی مواجه بود که دولت وقت حاضر به پذیرش وجود مشکلات و کاستیها نبود.
حال تمرکز را بر روی کار آمدن دولت روحانی میگذاریم.
1-در زمان روی کار آمدن دولت روحانی و شاید برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی این مردم بودند که مسئولین را به سمت مذاکرات با آمریکا و 1+5 سوق دادند و یک کرسی جدید مختص منافع مردم در جلسات هیئت دولت گذاشته شد. این بدان معنا است که فشارهای اقتصادی وارده به مردم و همچنین دیدی منفیای که جامعه بینالملل نسبت به ایران پیداکرده بود خود عاملی شد که مسئولین به مفهوم اعتدال و میانهروی گرایش بیشتری پیدا کنند.
2- بسیاری بر این باورند که دولت روحانی درواقع شاید اولین دولتی از پس از انقلاب باشد که اکثر وزرا از متخصصین و افراد باتجربه در حوزه فعالیت خود هستند و علاوه بر رعایت اصل تعادل حزبی ما شاید حضور نخبگان علمی و افراد باتجربه در صدر هیئت وزرا هستیم.
3- در مورد مسئله هستهای و رفع تحریمها: ما همواره در شعارهای انتخاباتی با یک ایدئالیسم به معنای عام مواجه هستیم این بدان معنا است که کاندیداها برای انتقال و تأثیرگذاری بیشتر گاها از واژگان با تأکید بیشتر استفاده میکنند و به نظر بنده این موضوع کاملاً امری رایج است. اینکه کاندیدایی در مناظرات اعلام کرده که در 6 ماه میتوان تمامی تحریمها را از میان برد شاید یک تاکتیک تبلیغاتی بوده است چراکه همه مسئولین ما میدانند دشمنی آمریکا و همپیمانانش با ایران چیزی نیست که بتوان در مدتزمان کم مرتفع شود بلکه این فرآیند تدریجی و مدنظر قرار دادن منافع ملی و فراملی است.
4- یکی دیگر از موضوعاتی که مطمئناً خوانندگان عزیز بدان توجه نمودهاند این موضوع است که تیم مذاکرهکننده ایران باید عوامل زیادی را مدنظر قرار بدهند. چراکه ممکن است در داخل و خارج از کشور مورد هجمه رسانهای قرار بگیرند و از طرف دیگر گفتههای ایشان مورد تفاسیر و تحلیلهای نادرستی قرار بگیرد. ذکر این موضوع نیز خالی از لطف نیست که بدانید احزاب و مسئولین و جناحهای مختلف نیز در تصمیمگیریها و تعیین حدود دخیل هستند. اگر این موضوع را به زبانی بسیار ساده بیان کنیم به این نتیجه میرسیم. دکتر ظریف و تیم مذاکرهکننده وی باید در هنگام مذاکرات بحث دین، رهنمودهای رهبری، سیاست خارجی ایران، خط مشی فکری دولتمردان، گروههای فشار، جناحها و جبههها و حتی اپوزیسیون داخلی و خارجی را مدنظر قرار دهند و این مذاکرات را با دشواری مواجه میکند.
5- در آخرین بخش نظر، نگاه شما به عملکرد دولت روحانی خوشبینانه نبوده اما بر این باور هستیم که تغییر رویکرد و اصلاح فرایندی زمانبر و شاید طولانیمدت باشد که این فرایند با کنترل افراطیگری و تفاسیر شخصی در مسائل مختلف آغاز میشود. بهزعم من علاوه در آیندهنگری ما به بررسی تطبیقی یک سال اخیر با آنچه در اواسط سال 91 و 92 با اقتصاد، فرهنگ و اجتماع شد نیازمندیم. اگرچه هنوز تلاطم اقتصادی و سیاسی و … بهطور کامل کنترل نشده است اما ما شاهد آرامشی نسبی در تمامی عرصهها هستیم و میتوان با نگاهی امیدوارانهتر به سمت پیشرفت اقتصادی ایران گام برداشت.
به امیدآبادی آزادی و عدالت واقعی در ایران
مرتضی محمدی فارغ التحصیل روابط بین الملل از دانشگاه علامه ی طباطبایی تهران
ما که از این دولت تغییر عمده ای ندیدیم تو همین شهر ما هنوز حرف اول را مردان دولت قبلی می زنند وهیچ آرامش نسبی مشاهده نمی شود