سیستم ساختمانی جدید در بناهای بافق اجرا می‌شود

دسته: عمومی
بدون دیدگاه
سه‌شنبه - 20 دی 1390

خبرگزاری فارس: شهردار بافق گفت: سیستم ساختمانی جدیدبا عنوان ICF در بناهای بافق مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حسن تفکری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بافق اظهار داشت:
ضریب رفتار این سیستم معادل شش در برابر زلزله است و دیوارهای باربر همزمان با باربری استاتیکی قائم، نقش دیوار برشی را در تحمل بارهای جانبی زلزله ایفا می‌کنند.
تفکری خاطرنشان کرد: در این سازه به جای دیوار آجری که دارای مکانیزم شکست غیرقابل پیش‌بینی در برابر نیروهای جانبی زلزله است، از بتن مسلح استفاده شده است.
شهردار بافق ادامه داد: این سیستم که مورد تأیید مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان است در ایران تا شش طبقه ارتفاع احداث می‌شود.
وی بیان کرد: بخشی از پروژه‌های مسکن مهر در برخی نقاط کشور در سال‌های اخیر با این سیستم ساختمانی احداث شده است.
شهردار بافق با اشاره به اجرای کلیات نحوه اجرای این سیستم اظهار داشت: سیستم ICF می‌تواند بر فونداسیون بتن مسلح (شناژ) یا شاسی فولادی بنا شود.
وی همچنین در مورد نحوه اجرای دیوارها نیز گفت: ابتدا بلوک‌های فوم، طبق طرح معماری در کارخانه تولید شده و در محل اجرا به هم متصل و پس از اجرای فونداسیون بلوک‌های فوم بر روی فونداسیون قرار گرفته و فضای بین بلوک‌های فوم که با آرماتور مسلح شده است با بتن پر می‌شود.
تفکری تصریح کرد: سقف می‌تواند از سیستم تیرچه یا هر سیستم بتنی دیگر و یا با سیستم سقف سبک اجرا شود و نازک کاری فضای بیرونی و داخلی بدون محدودیت می‌تواند از تکنولوژی سنتی یا صنعتی بهره گیرد.
وی مصالح سنتی را آجر سفال، کنیتکس و سنگ و مصالح جدید را آلومین و سمنت برد ذکر کرد.
شهردار بافق مقاومت بالا در برابر زلزله به لحاظ سیستم یکپارچه ساختمانی آن با این توضیح که یکپارچگی آن نسبت به سیستم‌های رایج ساختمانی مانند اسکلت فلزی و دیوار باربر، بیشتر است، سرعت عمل بالا و ساخت سریع به دلیل پیش ساخته شدن در کارخانه و مونتا‍‍‍‍‍‍ژ در محل اجرا، عایق بسیار مناسب حرارت و صدا به لحاظ استفاده از فوم در دو طرف دیوار بتنی که می‌تواند تا 50 درصد در مصرف انرژی صرفه‌جویی به همراه داشته باشد، امکان بهره‌گیری بیشتر از فضا به دلیل کاهش ضخامت دیوارها نسبت به سیستم‌های سنتی و امکان طراحی معماری متنوع‌تر به لحاظ امکان ایجاد هرگونه قوس و انحنا در سیستم را از مهم‌ترین مزایای سیستم ICF برشمرد.
تفکری افزود: در سال‌های اخیر با وجود پیدایش سیستم‌های صنعتی‌ساز که از مزایای بسیاری نسبت به سیستم‌های سنتی برخوردار است، استقبال زیادی از آنها صورت نگرفته است.
وی عدم اطلاع‌رسانی کافی به مردم از طریق دستگاه‌های مسئول همانند مسکن و شهرسازی و نظام مهندسی ساختمان را از مهم‌ترین علل عدم استقبال و استفاده از سیستم‌های صنعتی ساز عنوان کرد.


پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۳۴
برچسب ها:

You cannot copy content of this page