از شعار :منافع ملی تا واقعیت: لابی سیاسی
طرح های هشت گانه استانی فولاد بعد از سال 1385 کلید خورد .هرچند غول های فولادسازی ایران و به طبع آن ذینفعانش قصد داشتند طرح های فولادی به صورت دو بخش، نیمی در خوزستان و نیمی دیگر در اصفهان بنا نهند ولی با فشار دولت مهر و نظری که آقای احمدی نژاد داشت به مناطق محروم جهت رفع محرومیت و زدودن گرد فقر از چهره آنان در 8 نقطه از ایران پخش شد .
جالب است بدانید هرچند دولت مهر قصد در احداث این واحدها در مناطق محروم داشت ولی بازهم دو قطب فولادسازی و دست اندرکاران آرام ننشستند و هر یک سهمی برای خود دست و پا کردند ،برای مثال طرح فولاد سپید دشت چهارمحال در نزدیکی واحدهای فولادی اصفهان کلید خورد و به نام محرومین آن خطه و به کام ثروتمندان اصفهان سرازیر خواهد شد .
طرح دیگر طرح شادگان بود که در نزدیکی فولاد خوزستان کلنگ زنی شد تا سهم خوزستانی ها هم کنار گذاشته شده و موازنه ثروت و قدرت صورت گرفته باشد .
در زمان قبل از انقلاب ذوب آهن در اصفهان ایجاد شد و به مدت چهل سال مردمان کویر نظاره گر حمل مواد معدنی از دل کویر به مناطق خوش آب و هوا جهت ایجاد ارزش افزوده بودند .
با توجه به اینکه در حال حاضر سه زون آهنی بزرگ یعنی یزد ،کرمان و خراسان (سنگان)در حال تامین خوراک واحدهای فولادی هستند میبینیم که همچنان اصفهان و خوزستان یکه تاز صنعت فولاد اند .
در دوران اصلاحات برنامه ریزی و زیرساخت هایی ایجاد شد که پس از آن اردکان نیز با وجود ذخایر عاریه ای، به دارندگان واحدهای فولادی ایران پیوست و در حال حاضر در حال راه اندازی سومین واحد احیای مستقیم و چندمین واحد فولادسازی است .
استان کرمان نیز به لطف سالیان متمادی سیادت بر سیاست ایران سهم خویش را گرفته و واحدهای فولادی به صورت قارچ گونه در حال ساخت و بهره برداری هستند .
تنها مکان باقی مانده با داشتن پتانسیل های بالا در تولید فولاد شهرستان بافق می باشد .
عایدی این شهر از چهل سال تامین خوراک ذوب آهن و ده سال تامین کنسانتره واحدهای احیای مستقیم تنها یک واحد آگلومراسیون است که محصول آن می بایست همچون سنگ آهن دانه بندی به ذوب آهن تقدیم گردد.
مسئولین محترم دولت تدبیر و امید
- آیا زمانی که می بایست حق محرومان بی یاور و غرق در فقر امکانات داده شود یادتان از منافع ملی می افتد؟
- آیا احداث واحدهای فولادی تنها در اصفهان ،خوزستان،سیرجان و اردکان به مثابه تامین منافع ملی و توازن در توزیع ثروت است ؟
- با هزینه حمل سنگ آهن از بافق به مقصد اصفهان در طی چهل سال چند مگامدول احیا و فولادسازی می توان احداث کرد؟
- آیا سخنان مسئولین دولت تدبیر و امید می تواند حقایق را وارونه جلوه دهد؟
“و مکروا و مکرالله و الله خیر الماکرین”
امضا محفوظ
جواب سوال شما :
آیا سخنان مسئولین دولت تدبیر و امید می تواند حقایق را وارونه جلوه دهد؟
بنده سیاستمدار نیستم ولی از سیاست و اقتصاد چیزهایی بلد هستم . در شرایط فعلی دولت هر قولی بدهد نمی توان روی آن حساب کرد .
در دوران آقای احمدی نژاد و دولت مهر ورزیش ، در زمینه ی هسته ای به گونه ای عمل شد که کشور ما در معرض قعطنامه های سازمان ملل و به تبع آن تحریمهای بین المللی قرار گرفت .
یادمان نمی رود که شخص رئیس جمهور قبلی بیان می کرد اینقدر قطع نامه بدهید تا قطع نامه دان شما پاره شود .
آقای احمدی نژاد در عرض 8 سال نزدیک 800 میلیارد دلار درآمد نفتی داشت که برابر بود با درآمد نفت ایران از زمان مظفرالدین شاه تا قبل از دولت نهم . با این حال اقتصاد ما به گل نشست و در شرایط فعلی می دانیم که میلیونها بیکار وجود دارد و میلیونها نفر زیر خط فقر قرار دارند.طبقه ی متوسط نابود شده است .
مردم در خرداد 92 به آقای روحانی رای دادند . عمده علل رای دادن مردم به آقای روحانی بهبود وضعیت اقتصادی بود . آقای روحانی قول داده بود در عرض 6 ماه تکلیف مذاکرات اتمی را مشخص می کند اما بعد از گذشت 2 سال از شروع دولت یازدهم هنوز مذاکرات اتمی به نتیجه ای نرسیده است و به دلایل زیر شکست آن از همین الان مشخص است .
1-مقامات ایران ، گفته اند که توافق خوب را می پذ یرند ، توافق خوب توافقی است که در آن تحریمها کاملا برداشته شود ،190 هزار سو غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شود ،یک مرحله ای باشد .
2-کری گفته است : اگر تا پایان ماه مارس(اوایل فروردین)به توافق کلی(سیاسی)نرسیم به مذاکرات ادامه نمی دهیم . همه ما می دانیم که توافق سیاسی مرحله ی اول از توافق کلی است .این حرف کری و رویه ی جاری مذاکرات دقیقا خلاف خواست مقامات ایران است .
3-نقش مخرب مذاکرات هسته ای و درگیریهای این کشور با آمریکا در اکراین .
تحریمها، کاهش قیمت نفت و شکست مذاکرات باعث شده است که درآمدهای ارزی دولت کاهش یابد .با تشدید تحریمها در آینده ی نزدیک تمام بخش انرژی ایران ، معادن ،فولاد ،پتروشیمی تحریم می شود و این مطمئنا برای دولت فاجعه بار است .
تورم افسار گسیخته و بیکاری شدید در راه است .مطمئنا با این وضعیت برای دولت اهمیتی ندارد که مردم بافق یا شهرهای دیگر چه می خواهند . شاید قولی بدهد و چند روزی مردم را سرگرم کند.اما واقعیت این است که دولت آقای روحانی هیچ برنامه ای برای اینده ندارد و بعید است بتواند این مشکلات را پشت سر بگذارد .
واقعیت این است که فقر در ایران ملی شده است . شما به وضعیت خوزستان نظری بیفکنید . این استان با وجود منابع نفت و گاز فراوان در فقر شدید به سر می برد . این که تصور کنید سنگ اهن بافق خرج مردم خوزستان می شود در اشتباه هستید .
در سال 1348 دولت وقت ایران با عربستان قراردادی بست تا بر روی ریگزارهای آنجا مالچ بپاشند تا گردو خاک آن مردم خوزستان را اذیت نکند .این قرار داد تا سال 1357 اجرا می شد اما بعد از انقلاب به علت رابطه ی بد ایران با عربستان این قرار داد به فراموشی سپرده شد.پس مردم خوزستان علاوه بر اینکه از نفت و گاز خود محروم هستند گرد و خاک شدید هم باید بخورند .
پس آنچه در این روزها می گذرد محدود به یک شهر یا یک استان نیست.
آنچه امروز برای مسئولین اهمیت ندارد منافع ملی است . سرنوشت مردم ایران در همه ی شهرها و استانها به هم گره خورده است .