کتابهایی که در نخستین نشست «کتابخوان» بافق معرفی شد + گزارش تصویری
در این نشست که با حضور “سیدمهدی طلاییمقدم” فرماندار بافق، “رقیه دوست فاطمیها” مدیرکل کتابخانههای عمومی استان و “محمدعلی دستافشان” مدیرعامل انجمن خیرین کتابخانهساز استان یزد برگزار شد، “سیداحسان شریعتی” از فعالان رسانهای بافق نخستین ارائه دهنده جلسه بود که کتاب “عطر سنبل، عطر کاج” نوشته “فیروزه جزایری دوما” را معرفی کرد.
وی قلم نویسنده این کتاب را صریح ارزیابی کرد که به جای آوردن مطالب مبهم و خلاف حقیقت، در مورد جهان اطرف خود با دید واقعبینانهای نظر داده است.
کتاب “دا” نوشته “سیدهزهرا حسینی” را “محمدعلی صادقی” فعال فرهنگی معرفی کرد.
وی این کتاب را از آثار ارزشمند حوزه دفاع مقدس ارزیابی کرد که به بیان خاطرات روزهای دفاع و حماسه از زبان یکی از زنان ایثارگر این دوران میپردازد.
محمدرضا قاسمزاده یکی دیگر از فعالان فرهنگی شهرستان بافق به معرفی کتاب پایی که جا ماند اثر سیدناصر حسینیپور پرداخت.
وی این کتاب را یکی از آثار جذاب و خواندنی در حوزه ادبیات دفاع مقدس دانست که نویسنده، خاطرات و یادداشتهای روزانه خود را از زندانهای رژیم بعث در قالب کتابی خواندنی گردآوری کرده است.
قاسمزاده همچنین افزود: مقام معظم رهبری نیز این کتاب را مطالعه و تقریظ کردهاند و در مرقومه خود در تمجید از این فرمودهاند “تاکنون هیچ کتابی نخوانده و هیچ سخنی نشنیدهام که صحنههای اسارت مردان ما را در چنگال نامردمان بعثی عراق را، آنچنان که در این کتاب است به تصویر کشیده باشد. این یک روایت استثنایی از حوادث تکان دهندهای است که از سویی صبر و پایداری و عظمت روحی جوانمردان ما را، و از سویی دیگر پستی و خباثت و قساوت نظامیان و گماشتگان صدام را، جزء به جزء و کلمه به کلمه در برابر چشم و دل خواننده میگذارد و او را مبهوت می کند. احساس خواننده از یک سو شگفتی و تحسین و احساس عزت است، و از سویی دیگر غم و خشم و نفرت.”
چهارمین اثری که در این نشست معرفی شد، کتاب “چرا عقب ماندهایم؟” اثر علی محمد ایزدی بود که “فرزانه خادمزاده” عضو فعال کتابخانههای عمومی بافق آن را معرفی کرد.
این عضو فعال کتابخانه، کتاب موردنظر خود را از کتابهای خواندنی و تحلیلی توصیف کرد که با بحثهای جامعهشناسی در مورد مردم ایران، به بررسی علل برخی عقبماندگیها در جامعه ایرانی میپردازد.
“دیبا کریمزاده” یکی از اعضای فعال کتابخانههای بافق نیز رمان سابریل اثر گارت نیکس را به حاضران معرفی کرد.
وی با قرائت بخشهایی از این کتاب، به تشریح سیر داستان و بیان هدف نویسنده از نگارش آن پرداخت.
“زهرا ابولیان” کتابدار کتابخانههای عمومی شهرستان بافق کتاب “راه و رسم قصه گویی برای خردسالان” را معرفی کرد.
وی با بیان اینکه این کتاب نوشته “بیتریس لاکی” و ترجمه “اکرم اکرمی” است، افزود: این کتاب، با بیانی شیوا به تأثیر قصهگویی بر فهم درست کودکان از محیط اطراف خود میپردازد.
کتاب “کمی دیرتر” اثر “سیدمهدی شجاعی” را حجتالاسلام “مهدی مهدوینژاد” از فعالان فرهنگی شهرستان بافق معرفی کرد.
وی با معرفی اجمالی نویسنده کتاب و سایر آثار وی، داستان کمی دیرتر را یکی از کتابهای جذابی دانست که به شیوههای رفتاری و عملی برخی منتظران در عصر غیبت میپردازد و رفتار و گفتار آنان را یکی از عوامل بروز تأخیر در ظهور امام عصر(عج) ارزیابی میکنند.
اراده دهنده پایانی نخستین نشست کتابخوان شهرستان بافق، عباس ابراهیمی بود.
این فعال فرهنگی، کتاب جامعهشناسی خودمانی نویسنده حسن نراقی را به حاضران معرفی کرد.
ابراهیمی موضوع این کتاب را شبیه به مباحث کتاب معرفی شده توسط دیبا کریمزاده و در راستای مباحث آن کتاب دانست که با زبانی صریح و روشن، به بیان دلایل درماندگی و عقبماندگی جامعه ما میپردازد و علت عمده این درماندگیها را در طرز تفکر غلط و برخی خلقیات نادرست مردم میداند.
پایانبخش این جلسه ادبی، تقدیر از 9 معرفیکننده کتاب در نشست “کتابخوان” بافق بود که با اهدای لوح سپاس و یادمان نشست، از آنان قدردانی شد.
نشست باحالی بود