روش های مبارزه با سرطان

دسته: علمی - پزشکی
بدون دیدگاه
دوشنبه - 24 دی 1397

سرطان به مجموعه بیماری‌هایی اطلاق می‌شود که از تکثیر مهار نشده سلول‌ها پدید می‌آیند و علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی به احتمال زیاد عوامل ژنتیکی یا موارد مختل کننده فعالیت سلول‌ها در هسته سلول اشکال وارد کنند.
زندگی ماشینی، آلودگی های زیست محیطی، دخانیات، مواد غذایی، الکل، برخی پرتوها و نیز رشد و تکثیر ویروس‌ها از عوامل محیطی هستند که در ایجاد سلول‌های سرطانی نقش دارند.
با توجه به افزایش سن امید به زندگی احتمال دچار شدن به برخی سرطان ها بشدت افزایش یافته است و با پیشرفت علم پزشکی و تشخیص زودهنگام بسیاری از انواع سرطان می توان به درمان کامل آن امیدوار بود بیشترین و بزرگ ترین کمک برای درمان سرطان باید توسط خود فرد و با افزایش آگاهی از علائم آن صورت بگیرد.
هر چند سرطان ها انواع مختلف دارد و می تواند هر اندام و قسمتی از بدن را درگیر کند اما شایع ترین سرطان ها در بین مردان ایرانی معده، در بین زنان سرطان سینه و در میان کودکان سرطان خون و مغز است.

روش های مبارزه با سرطان

۱) روش زندگی:

استفاده از محصولات دخانیات در صد ابتلا به سرطان هایی چون ریه، مری، دهان، مثانه، کلیه، پانکراس و معده را بالا می برند. با استفاده از سیگار، بیش از ۶۰ ماده که باعث تزلزل تقسیمی سلولی می شوند را تنفس می کنیم و متأسفانه آنان که خود سیگار نمی کشند ولی با افراد سیگاری سر وکار دارند، بخاطر تماس با این مواد در صد ابتلا به سرطانشان بالا می رود. چنانچه هر سال ۳۰۰۰ شخص غیرسیگاری از سرطان ریه جان خود را از دست می دهند.

همچنین از تماس پوست خود با نور خورشید جلوگیری کنید چرا که اشعه UV خورشید و مراکزی که دستگاه های برنزه شدن را رائه می دهند از عوامل اصلی ابتلا به سرطان پوست می باشند. شدیدترین مقدار اشعه UV بین ساعات ده صبح تا چهار بعد ازظهرمی باشد. در نتیجه بهتر آن است که بین این ساعات پوست خود را پوشانده و یا از کرمهای ضد آفتاب استفاده کنید. بهیچ وجه هر چند زیبایی موقت رنگ پوست مدنظرتان باشد از مراکز برنزه شدن استفاده نکنید.

 ۲) وزن سالم بدن را حفظ کنید.

دانشمندان در سال ۲۰۰۳ پس از تحقیقات وسیع، بدین نتیجه رسیده اند که اضافه وزن باعث سرطان هایی چون سرطان مری، معده، سینه، قسمت نهایی روده، جگر، کیسه صفرا، پانگراس، پرستات، کلیه، غدد لنفاوی و… می گردند..

 ۳) سلامت ستون فقرات:

سرطان بیماری است که رابطه ی مستقیم با دستگاه دفاعی بدن دارد چرا که این دستگاه دفاعی سالم است که سلول های سرطانی را از بین می برند. دستگاه دفاعی قابلیت تشخیص سلول سرطانی را از سلول سالم دارد. در صورت عدم سلامت

 دستگاه دفاعی، سلول های سرطانی تمام بدن را اشباح کرده و شخص مبتلا به سرطان می گردد. دستگاه عصبی شامل مغز، ستون فقرات و اعصاب است که از ستون فقرات و نخاع منشعب می گردد.

این دستگاه عصبی است که کنترل دستگاه دفاعی و سایر اندامهای بدن را بر عهده دارد. به عبارتی، برای اینکه بدن قوی باشد، دستگاه دفاعی آن باید همچنان سالم و قوی باشد و چون دستگاه دفاعی بدن با دستگاه عصبی کنترل می شود،باید همواره سالم و بی عیب بماند.

۴) ورزش:

بطور کلی ورزش بین ۲۰ ۳۰ دقیقه هر روز یا ۴ ۵ روز در هفته ضروری می باشد. این ورزش می تواند شامل حرکات آسانی چون تند راه رفتن، رقصیدن و یا دوچرخه سواری باشد و از ضروریات روزانه است.

 ۵) تغذیه:بهترین نوشانه آب و بهترین غذا، غذاهایی هستند که باعث هماهنگی بیوشیمی بدن شما می شوند. هیچ ماده غذایی واحدی نمی‌تواند خطر سرطان را کاهش دهد، اما ممکن است کاربرد ترکیب مناسب مواد غذایی در کاهش دادن این خطر مهم باشد.

در تعیین مواد غذایی مصرفی، باید بین دست کم دو سوم مواد غذایی گیاهی و حداکثر یک سوم مواد غذایی حیوانی موازنه برقرار شود. این رژیم غذایی ابزار مهمی برای مبارزه با سرطان است

۶) و اما نکته آخر تفکر سالم می باشد.

حال شاید به خاطر تاریخ کشورمان و یا سرنوشت خودمان بعنوان ایرانی، اکثر ایرانیان خود را کماکان مشغول با خاطرات بد گذشته و یا افکار منفی مشغول می کنند. در صورتی که افکار مثبت و خوش بینی است که سلامت را در آغوش خود دارد. توصیه آن است که خود را در محیطی مثبت قرار دهید و کتابهایی که آموزش مثبت بینی را در بردارند مطالعه نمایید. این رابه خاطر داشته باشید که تعداد کثیری از مردم با مثبت بینی، سخت ترین مشکلات مربوط به سلامت و یا کار خویش را پشت سرگذاشته اند.

سرطان پروستات چیست؟

پروستات غده‌ی کوچکی در بدن آقایان است که دقیقا در زیر مثانه قرار دارد. تمام سلول‌های بدن ما با سرعت مشخصی رشد می‌کنند و تقسیم می‌شوند و بعد از مدتی از بین می‌روند. سرطان پروستات زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های پروستات با سرعت غیرعادی رشد ‌کنند و برخلاف سلول‌های عادی بعد از پایان عمر خود از بین نروند و تجمع سلول‌ها باعث به‌وجود آمدن تومور در پروستات شود. تومور به‌وجود آمده با گذشت زمان می‌تواند به سایر بافت‌ها، غدد لنفاوی و در نهایت به استخوان‌ها سرایت کند.سرطان پروستات دومین سرطان رایج در آمریکا و دومین دلیل مرگ‌های ناشی از سرطان در میان مردان است. در آمریکا از هر ۷ مرد ۱ نفر به سرطان پروستات مبتلاست. حدود ۲,۵ میلیون نفر در آمریکا درگیر این بیماری هستند. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا سالانه ۳۰۰۰۰ مرد بر اثر سرطان پروستات جان خود را از دست می‌دهند

رایج‌ترین نشانه‌های سرطان پروستات عبارتند از:

  • مشکل در دفع ادرار؛
  • تکرر ادرار؛
  • ادرار با فشار کم؛
  • مشاهده‌ی خون در ادرار یا منی؛
  • تورم پاها؛
  • درد و ناراحتی در لگن یا مقعد؛
  • درد به هنگام انزال؛
  • ناتوانی‌های جنسی.

توجه کنید که گاهی ممکن است سرطان به‌صورت پنهان و بدون هیچ نشانه‌ای پیشرفت کند و ماه‌ها یا حتی سال‌ها بعد نشانه‌های خود را بروز دهد، بنابراین انجام آزمایش‌های منظم در پیش‌گیری و درمان به موقع سرطان پروستات نقش مهمی دارد.

در آخر اینکه…

سرطان پروستات هرچه زودتر تشخیص داده شود شانس بیشتری برای درمان خواهد داشت. در اغلب موارد این بیماری در مراحل اولیه قابل درمان است. چنانچه بیماری وارد مراحل بالاتر شود، درمان آن نیز دشوارتر خواهد بود. علاوه بر این، روش‌های درمانی که در مراحل پیشرفته‌ی سرطان پروستات مورد استفاده قرار می‌گیرند گاهی عوارضی از قبیل بی‌اختیاری ادرار و مشکل در نعوظ را به‌ همراه دارند.

پزشک متخصص با توجه به شرایط فرد، سبک زندگی و سن شخص تصمیم می‌گیرد که آزمایش‌های مربوط به سرطان پروستات از چه سنی و به چه صورت باید انجام شود

نجمه فتاحی :کارشناس مبارزه با بیماری ها(مرکز بهداشت بافق )

 


پرینت اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
بازدید: ۱۲۰
برچسب ها:

You cannot copy content of this page